Egil Skibenes – Ny styreleder i IOT Solutions


Egil Skibenes er ny styreleder i IOT Solutions. Han begynte IT-karrieren i IBM og regnes i dag som en nestor i IT-industrien.

Energi er en kostbar ressurs som tynger mange virksomheter, og IOT Solutions utvikler løsninger som gjør det enklere for bedrifter å styre energiforbruket, så jeg ser virkelig fram til være med å utvikle selskapet, sier den nye styrelederen.

– Skibenes har hatt eierinteresser i IOT Solutions siden i 2018, og sier at det er naturlig for ham å jobbe enda tettere på selskapet.

– Flere selskaper må bli grønnere fremover, og det er helt avgjørende å finne gode løsninger som sørger for at selskapene reduserer og effektiviserer energibruken. Det handler om å bruke minst mulig energi for å oppnå det man ønsker.

– Dessuten kjenner jeg Børre som en kreativ, produktiv og faglig dyktig leder. Så dette blir bra, fastslår han.

Daglig leder i IOT Solutions, Børre Tharaldsen, sier at det er en stor styrke å ha Egil Skibenes med på laget.

– Egil har en unik kompetanse og regnes som en nestor i IT-industrien.

I tillegg til å ha gjort karriere i IBM, startet Skibenes ID Scandinavia som ble en ledende IT-leverandør på 1990-tallet. Han startet også Network Norway og bygde opp selskapet til å bli en konkurrent til Telenor og Telia.

Skibenes innehar en rekke styreverv i IT-bransjen, og er blant annet gründer av Lefdal Gruver. Dette omtales som Norges nyeste datasenter og ligger i en ombygd gruve. I 2017 gikk han aktivt inn i Chili mobil – et mobilselskap i kraftig vekst, hvor han er styreformann og største aksjonær. Nå tiltrer han også som styreleder i IOT Solutions, hvor han har vært med som investor siden 2018.

– Med sin kunnskap om mobiltelefoni, trådløse nettverksløsninger og kommunikasjon, posisjonerer Egil seg for fremtidige løsninger basert på IOT-teknologi. Både han og vi har stor tro på at denne teknologien blir svært viktig i årene fremover, uttaler Tharaldsen.Ønsker du mer informasjon?

Få info