Samarbeid fører til digitalisering av postkasser


Etter en ide fra Stansefabrikken Home har IOT Solutions, med bidrag fra Innovasjon Norge, utviklet en helt ny løsning for systempostkasser.

Bærekraftig løsning

– Postkassene har elektroniske låser og digitale skilt, der alt styres via skyen. Tilgang til postkassen og tekst på navneskilt kan endres med noen tastetrykk, sier en fornøyd Trond Bergstuen, daglig leder i Stansefabrikken Home.

Prosjektet har fått støtte av Innovasjon Norge.

– Vi tente på denne ideen fordi det er flere større organisasjoner som administrerer et stort antall boliger med denne typen postkasser. I dag åpnes disse med vanlige mekaniske nøkler, og merkes med graverte skilt. Det fører til et enormt administrasjonsarbeid, og en ikke ubetydelig miljøbelastning. Derfor var det viktig for

 

oss å være med i dette prosjektet, legger daglig leder i IOT Solutions, Børre Tharaldsen, til.

Han fortsetter:

– Trendene i dagens marked er at flere og flere bestiller sine varer på nett. Hvis man ikke er hjemme kan det være et problem å få levert disse varene, og i noen tilfeller blir pakken lagt utenfor døren og kan bli stjålet. I andre tilfeller tar ombærerne pakken tilbake med uforrettet sak til nærmeste butikk. Med den nye løsingen kan man dele nøkkelen elektronisk med ombæreren og gi en temporær adgang til å låse opp postkassen. En annen utfordring er store utleiere som studentsamskipnader. Her skifter de leietaker minst en gang i året. Samskipnaden i Oslo har 25.000 leiligheter, og minst en gang i året må de ut og skifte navnelapp på postkassen. I tillegg er det et stort administrativt arbeid knyttet til nøkkeladministrasjon og så videre. Vår løsning inneholder et elektronisk skilt hvor man kan skifte navnelappen elektronisk.

Effektivisering

Med den nye løsningen er alle postkasser online, og det gamle navneskiltet i gravert plastlaminat er erstattet med et display. Med få tastetrykk i administrasjonsprogrammet blir navn endret. Og teksten blir værende selv ved bortfall av strømtilførsel. Postkassen kan åpnes med de fleste typer RFID-kort/brikker, og via en app på mobiltelefonen. Løsningen er tilrettelagt for at man kan dele nøkkelen digitalt med for eksempel pakkeleverandør slik at man slipper å være hjemme når pakken skal leveres.

– Denne løsningen vil effektivisere og forenkle hverdagen for våre kunder betydelig. I tillegg vil det være en betydelig miljøgevinst. Vi valgte å samarbeide med IOT Solutions fordi dette er et selskap med høy kompetanse på elektronikk og software. De er i stand til å utføre et komplett prosjekt bestående av både programvareutvikling og utvikling av nødvendig elektronikk, sier Bergstuen.

– Løsningen tar i bruk det siste innenfor IOT teknologi og viser at digitaliseringen er viktig i alle markeder, sier Tharaldsen.

postboxes

Les mer på; www.kristiansand-chamber.no.

 Ønsker du mer informasjon?

Få info